familj · recept, ät- & drickbart

Femårskalas

Pustar ut i TV-soffan (och mello) efter en härlig kalasdag då vår femåring (längst till vänster) firats tillsammans med en 3 dagar äldre kompis (längst till höger).

När barnen kom fick de smörgåsar utstansade av pepparkaksformar (inga kanter att peta bort!) vilka uppskattades av barnen för sin forms skull och av oss vuxna för sin lite matigare karraktär. 😉

Men de fick tårta också. 😉 Och vi hade gjort det lätt för oss och köpt ett färdigt marsipanskal -självklart i tjejernas favoritfärg rosa.

Efter fikat hade papporna gjort iordning en skattjakt och vid frågan vem som ville vara med och leta efter skatten åkte allas händer ivrigt upp.

Karlarna hade fotat olika platser runt om i huset där nästa ledtråd fanns och barnen fick hjälpas åt att luska ut ledtrådarna och leta sig fram.

Till slut hittade skatten som innehöll en påse med godis, torkad frukt
(kunde inte låta bli… ;)) och en ficklampa.

Även lilltösen uppskattade skatten.

Barnen är nöjda, vi är nöjda, over and out.

3 reaktioner till “Femårskalas

  1. Roligt med kalas och vilken smart sett att göra skojiga smörgåsar på. Det tipset skulle jag ha sett tidigare i dag när jag skulle göra frukost till min lilla sjukling. Blir till att ta fram baksakerna i morgon och göra stjärnor nu 🙂 KRam

Lämna en kommentar