familj · npf · pärlan · tankar · tro

Påsklovsvila

Efter påskhelgen har vi tagit det väldigt lugnt. Måndagen (annandag påsk) behövde vi bara vara. Efter att ha varit engagerade i påskkonferensen, roddat med barnens aktiviteter, försökt NPF-anpassa tillvaron och oroat oss för en  cancersjul väns hälsostatus, som dessutom somnade in natten till söndagen, var vi ganska slutkörda. Mannen jobbade sedan från i tisdags medan vi andra varit lediga bortsett från mina inbokade kyrkträffar. Jag har njutit av att äntligen kunna sola både på balkongen och i uterummet med fönster- och dörrpartier öppna. Kaffe, sol och fågelkvitter blandat med takdropp – inte mycket som klår det!

Inne har jag också njutit av blommorna lillskrutt fick när hon fyllde år. Uuunderbara färger! Tack mamma!

Idag, torsdag, åkte vi hela familjen till Pärlan. Mannen jobbade lite där (betalt alltså) men har så mycket flex att han också kunde ta det lite lugnt. Uuunderbar dag! Lite lätt molnigt från start.

Men sedan sprack det upp och blev klarblå himmel. Själv satt jag mest i uterummet med öppet fönster. Solade och läste. Barnen lekte utanför.

Ån så länge är det fortfarande utedass som gäller för toabesök men förhoppningsvis kan vi få dit gipsskivor och annat och fortsätta bygga en minitoa inomhus snart. Det är dock inte skottat sista biten av vägen så det är skidor och promenad som gäller fortfarande. Vi har tyvärr inte skidutrustning till alla så hälften får gå … Extra jobbigt denna gång när ingen skoter packat ihop snön som kommit på sistone … Men det är värt besväret.

Även inne i stugan har vi haft det mysigt. Barnen har spelat spel och grillat i kaminen. Alltid lite sorgligt att lämna men vi hoppas snart kunna åka tillbaka.

Tack och lov lite ledighet kvar innan jobb och skola drar igång igen. Ser ut att snart bli ett gäng plusgrader igen så nu hoppas jag våren kommer igång ordentligt!

Lämna en kommentar