familj · npf · tankar

Lillskrutt 16 år

Förra helgen fyllde lillskrutt år, närmare bestämt 16 år. Vi firade henne med stämsång (åtminstone sista tonen …) fika på säng och paket.

På eftermiddagen kom mormor, morfar, moster, farmor och farfar för att gratta henne.

Lillskrutt hade önskat lasagne till middag och så gjorde hon själv en tårta med tre chokladbottnar, dulce de leche-kolakräm och färskostsmet runt om. En egen komposition från flera olika recept. Som kronan på verket färgade hon smörkräm och spritsade på dekor, bland annat med fyndiga 4² (fyra upphöjt i två=4×4=16).

Världens finaste lillskrutt är den i familjen som får kämpa mest av alla i familjen. Världen är liksom inte anpassad för dem med autism. Men hon ger inte upp utan försöker hela tiden få tillvaron att funka även när omständigheterna jobbar mot henne. En riktig kämpe.

Lillskrutt har även världens finaste vänner vilket enligt mig måste betyda att hon själv är en grymt fin vän. Trofast, pålitlig och omtänksam.

Hennes kreativa förmåga är en annan av hennes imponerande egenskaper. På senare år har det märkts genom virkning. De alster hon skapar är sååå fina och välgjorda.

Lillskrutt har snart kämpat sig igenom hela grundskolan. I höst väntar gymnasium. Spännande, minst sagt!

En reaktion till “Lillskrutt 16 år

Lämna en kommentar