familj · hos oss · lärarrelaterat · musik · resor · tankar · tro

Året 2018

2018 började med att vi befann oss på Teneriffa där mamma och pappa jobbade på Turistkyrkan (vilket de gör denna säsong också).

Annars har det inte varit lika hektiskt som 2017… Det blev ändå för mycket. Under våren var jag ganska trött och sliten emellanåt. I höstas blev det värre och till slut tvärnitade jag. Satte upp två mål. 1 – Att inte gå in i väggen. 2 – Att fortsätta jobba. Slutade gå på äldstemöten, cellgrupp, vissa gudstjänster och till och med lovad lovsångsledning samt bad och fick avlastningshjälp av min chef på jobbet. Hade jag inte tvärnitat är jag ganska säker på att jag misslyckats med mina två mål… Ska se över hur jag gör nästa år med diverse åtaganden, igen. Det bra med tvärniten var att jag haft mer tid hemma med barnen även om mycket tid ägnats åt att vila upp mig själv…

En hel del har ändå hänt under året. Barnen växer. Storgrabben är numera myndig, storskrutt 12 år, lillskrutt 10 år och pluttisarna 7 år. Lillplutt bröt benet i februari och jag vabbade för första gången tror jag! Tänder lossnar…

… och pluttisarna blir bättre och bättre på att läsa. I januari fick vi börja gå till Familjegården för att få hjälp i familjen. En gång i veckan under våren, uppehåll över sommaren och varannan vecka en bit in på hösten. Hade avslut i december och jag är så tacksam för den hjälp vi fått!

Åkte till Undersåker påsklovet.

I juli var det återigen dags för Lappis som sedan gick över i fortsatt resa söderut då vi köpte ny bil, träffade släktingar och firade mannen.

På vägen upp/hem stämde vi träff med vänner och gjorde Stockholm på 2 dagar innan vi åkte sista biten hem. Sommaren var underbart varm och härlig och vi har både badat i svärfars pool och i havet flera gånger.

I kyrkan har vi fortsatt spela och sjunga lite nu och och varit lägerledare på sportlovsläger. Gudstjänstgruppen jag var ansvarig för fortsatte och vi avslutade vårt årslånga åtagande av att se över och påbörja förändringar av våra gudstjänster. Ett nytt gudstjänstråd har skapats där jag sitter med. Mannen sitter fortfarande i styrelsen och jag är äldste. Mitt äldsteuppdrag har dock gått på sparlåga efter min tvärnit i höstas men jag hoppas kunna komma tillbaka, åtminstone delvis, snart.

På husfronten kom sista listen på plats i badrummet! Mest tid och pengar har dock gått till uterummet. Det har utvecklats mer och mer till att bli det extrarum med gott om plats för gäster vi drömt om. Bonusbalkongen är också ljuvlig med bättre plats för att ligga och sola. Soffhörnan i uterummet blev också toppen och min nya favvoplats för läsmys när temperaturen tillåter.

Planterade också ett plommonträd där det förut stod ett pilträd. I övrigt har jag fortsatt hjälpa till med turistkyrkans hemsida, läst ovanligt mycket på ett år – åtminstone i vuxen ålder och fortsätter klura på hur jag ska bli bättre på att prioritera för att jag och de i min omgivning ska må så bra som möjligt. Att hitta balansen kanske är en omöjlig ekvation (som jag läste i en blogg jag hittat under året) men i så fall får man försöka finna sig i obalansen och göra det bästa av tillvaron…

2 reaktioner till “Året 2018

  1. Ni har då verkligen hunnit med mycket under 2018. 2019 måste bli lugnare, eller hur? Ingen utlandssemester eller Sverige runt! Ok? Är du med? (Visst gör du fortfarande som mamma säger?) 😉 Kramis alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s