gott & blandat

Recept på enkel förrätt – Laxsnittar

Gjorde enkla laxsnittar till förrätt vid nyår när vi på grund av sjukdom ställde in firande med vänner och snabbt skulle fixa en egen 3-rättersmiddag. Gjorde liknande till påsktillbehör men dekorerade då med en dillkvist som pricken över i:et.

Laxsnittar 8 portioner

​Inspirerat av detta recept.

Ingredienser:

  • 4 mjukt tunnbröd
  • 200 gram kallrökt lax
  • 200 gram naturell färskost
  • 3 msk hackad dill

Gör så här:

  1. Klipp laxen i bitar och blanda med färskost och dill.
  2. Bred ut ostblandningen på tunnbröden.

DSC_1916-1

  1. Rulla ihop på längden.
  2. Frys in i ca 20 min alternativt låt stå någon timme.
  3. Skär ca 5 cm tjocka bitar av rullarna och lägg upp på fat. Dekorera gärna med en dillkvist.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s