gott & blandat

Glutenfria brownies

Det blev ytterligare ett glutenfritt alternativ till veckans lappisfikabjudningar. Utgick från detta recept men 5-dubblade för att baka i långpanna. Ska det va så ska det va. Här är vårt lätt modifierade recept. 

Glutenfria brownies

Ingredienser:
375 g smör

7 1/2 dl brun farinsocker 

5 dl råsocker (alternativt blanda muskovadosocker och strösocker)

5 ägg

500 g hasselnötter (blanda gärna olika sorters nötter och frön som mandel, valnötter och solroskärnor)

1 1/2 dl kakao

2 msk vaniljsocker 

7 1/2 dl mjölmix (glutenfri)

5 tsk bakpulver 

Gör så här:

Smält smöret. Blanda smör, farinsocker, råsocker och ägg. Hacka nötterna grovt (ej fröna). Rör ihop de torra ingredienserna och blanda sedan rubbet till en slät smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Grädda i 200° mitt i ugnen i 10 minuter. Skär rutor medan kakan är varm och låt stelna i kyl. Skär sedan rutorna igen och ta isär dem. Förvaras kallt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s