gott & blandat

Recept – Thailändsk kyckling med röd currypasta och kokosmjölk

Testade ett nytt recept idag som var supersmarrigt! Men eftersom vi gjorde om lite skriver jag ner så att vi kan göra det igen. Receptet är för 8 personer.
image

  • 1 kg kyckling
  • 5 dl riven vitkål
  • ev 2 purjolök
  • 300 g wokgrönsaker
  • kokosolja och matolja till stekning
  • 4 msk röd currypasta
  • 4 msk fisksås
  • 2 tsk torkad citrongräs
  • 2 msk socker
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 1/2 lime (knappt)

Koka ris. Skiva kycklingfiléerna tunt och hyvla vitkål med osthyvel. Vi hade ingen purjolök men har man det så skär även den. Woka kycklingen, vitkålen, purjolöken och wokgrönsakerna i olja. Rör ner currypasta och tillsätt fisksås, citrongräs, socker och kokosmjölk och låt sjuda 3-4 minuter. Tillsätt saften av 1/2 lime. Serveras med basmatiris och gärna en krispig sallad.

Ursprungsreceptet är hämtat från denna sida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s