familj · hos oss · tankar

Bonusdag

Sveriges nationaldag idag, men det märks inte i vår familj. Klart man skulle kunna göra något trevligt av det, men vi väljer iår att istället se det som en bonuslördag. Det vill säga en extra hemmaarbetsdag.

För egen del är största insatsen hittills att ha storstädat toan uppe samt att ha gått igenom några pappershögar i köket. Jag tycker att vi var ganska smarta som när vi gjorde om köket gjorde plats för sådana där högar man snabbt behöver få undan för att ställa fram maten eller när man får besök. Fick idén när jag pratade med kompisar om att man borde ha ett dolt ställe för sådana grejer och kom sedan på att det ju var möjligt i ett av skåpen ovanför sittbänken! En för papper att gå igenom på lång sikt, en hög för viktigare papper som absolut inte får hamna under reklam eller annat viktigt.
image

Har fungerat ganska bra, men en hög tenderar ändå att samlas på köksön. Nu är den så rymlig att det inte är hela världen funktionsmässigt, men utseendemässigt är det inte så trevligt utan ger ett rörigt intryck.

Mannens största insats i mina ögon var att han äntligen satte upp brandsläckaren på väggen i köket! Den har stått ivägen på golvet men är nu nog hög för att få in kökspallen under samt gör det mer lättstädat. Han ville förstås sätta den i en regel, men det blev inte alls bra rent praktiskt så vi får hoppas att värstingexpanderbulten håller den uppe där jag vill ha den istället…
image

Det kan hända att mannen själv anser muren ute vara dagens största projekt men det beror helt på hur man ser på saken. Ur störningssynpunkt kvalificeras inte att bygga en mur på baksidan av huset. Däremot är det fantastiskt stort steg inför inglasningen som ska vila på den!
image

image

image

image

Har också försökt oss på ett nytt städsystem för att involvera barnen mer i hushållsuppgifter. Går väl sisådär. Tanken var att speciellt de tre äldsta barnen (16, 10 och 8 år) själva skulle kunna kolla vad som är gjort under veckan utan att vi hela tiden ska behöva ‘be om hjälp’. Alla var med på banan när vi införde systemet för två veckor sedan, men det är just det där ”kolla själv” som brister…
image
Vi hoppas det tar sig med tiden. Fram till dess får vi fortsätta ‘be om hjälp ‘…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s