familj · lärarrelaterat · tankar · tro

Höstlov med jobb, vila och återhämtning

Höstlovsvecka nu. Jobbade måndag och tisdag och då var mamma här. Tanken var att gå ut och äta med kollegor men av olika anledningar sköt vi på det. Men eftersom vi liksom en kollega redan fixat barnvakt gick vi på dubbeldejt istället! Riktigt nice! 🙂 Skum känsla att som par vara iväg utan barn så länge som en helkväll! Jag njöt.

Igår kväll (onsdag) pratade mannen och jag när barnen lagt sig om hur bra vi har det och hur lugna barnen varit på sistone. Vi konstaterade att lillskrutts utbrott minskat dramatiskt i både antal och intensitet. Det fick vi äta upp lite idag dock… Fast det är fortfarande skillnad i intensitet och självinsikt, i positiv bemärkelse.

Har idag, trots trötta barn med diverse utbrott under förmiddagen, tagit oss iväg till stan alla 7. Behövde shoppa lite kläder till 4 av 5 barn samt köpa lite skolgrejer (Aktion julklappen som Läkarmissionen så föredömligt samordnar). Det var också dags att låna nya böcker.

image

image

image

Sist av allt åt vi på Oleary’s för att fira att vi som familj nått etappmål 1 i bibelmaraton! Alla verkade nöjda.

image

image

När vi ätit närmade sig klockan 18.30 då jag ville gå på kvällsmöte tillsammans med en vän.

image

Tjejerna var också sugna så de fick följa. De hade med sig läsning till predikan…

image

Lillskrutt sov en stund mot slutet men verkade ändå glad att vara med. Båda hade koll på flera låtar och sjöng för full hals. Känner igen mig från när jag var barn… 🙂

Hemma hade mannen och storgrabben satt igång en film. Det är lite frustrerande att inte kunna föra mycket till dialog med storgrabben så allt vi kan göra tillsammans känns väldigt värdefullt.

Jag skulle gärna gå på fler möten/gudstjänster i helgen men vi får se vad orken säger. Är rätt trött och eftersom jag vet att en intensiv arbetsvecka väntar med utvecklingssamtal och planering inför kommande läsvecka utöver det vanliga så gäller det att ladda batterierna. Mannen kommer i alla fall vara tjänstledig november ut så förhoppningsvis kan han hjälpa storgrabben igång med skola innan han själv återgår till heltidsjobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s