familj · lärarrelaterat · tankar

Tacksamhet och trötthet i ett

Minst sagt innehållsrik vecka! Har gjort hälften av mina 14 utvecklingssamtal, mannen har varit på storskrutts och lillskrutts utvecklingssamtal samt tandläkarbesök, träffar och fixat hemma. Med eleverna har jag avslutat ett vikingatidstema, bakat, varit på studiebesök i ett gravkappell och på en kyrkogård, fixat inför nämnda aktiviteter och allt annat som händer en vanlig skolvecka (sedan hände ju något ytterst ovanligt och tragiskt på en skola i södra Sverige i torsdags…). Mot slutet av veckan var huvudvärken ett faktum, men ganska light. Hoppas på en avslappnad helg och nästa vecka har eleverna lov vilket innebär lugnare tempo på skolan. Det brukar va så skönt att exempelvis fika utan att stressa iväg när skolklockan ringer. Och kortvecka blir det dessutom! Bara 2 dagar.

Storgrabben har fortfarande ingen god man, däremot har vi fått veta att han börjar i övergångsklassen en vecka efter lovet! Mannen ser ut att förlänga sin tjänstledighet en eller en halv månad ytterligare eftersom skolan inte hunnit igång än. Soc är positiva till det vi gör och det känns som att det mesta gått relativt smidigt. Mannen fortsätter öva svenska med grabben och jag har gjort några fler arbetsblad anpassade till det vi använder i språkväg hemma. Bland annat med temat ”återvinning” för att lära sig begreppen när vi sopsorterar hemma och när han följer både till återvinningsstationen och återvinningscentralen. Känns ganska svenskt… 😉

I helgen hälsar syrran på för första gången på typ en månad – riktigt nice! Och så hjälper mamma oss med barnen måndag tisdag eftersom fritids och förskola har stängningsdag måndag och vi vill att de ska få ha lov hemma hela veckan trots att jag jobbar. Skönt att det gick att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s