familj · tankar · tro

Ett nytt kapitel i familjens liv…

I veckan har det hänt något utöver det vanliga i vår familj… Vi såg på SVT play och ”Hela Sverige skramlar ” i onsdags. Kände att vi ville göra mer än att bara skänka pengar. Så innan vi somnade hade vi fyllt i en intresseanmälan om att ev bli familjehem och dagen därpå kom ett samtal. Vi har pratat om det tidigare men tänkt att vi borde vänta tills våra egna barn blivit lite äldre. Men behovet var som vi trodde enormt och de hade bl a en 15-årig kille som de undrade om vi kunde ta emot. Fredag kväll, två dygn efter intresseanmälan och efter många samtal med soc, har vi fått välkomna en nyanländ kille i vårt hem och vi fungerar för tillfället som familjehem.

Det har gått oerhört snabbt och många undrar nog vad vi håller på med, men vi har (som vi säger i kyrkan ;-)) frid över det vilket betyder att det känns helrätt. Mannen byter egentligen jobb eftersom han fått tjänstledigt för att kunna ordna en del praktiskt till killen, samt vara med honom tills skolomsorg och lite annat är fixat. Vi får se vart det leder men är inställda på minst en månad som 5-barnsfamilj.

2 thoughts on “Ett nytt kapitel i familjens liv…

  1. Åh! Fantastiskt ju! Vi har också funderat på det, men det stannade för tillfället vid just fundering, som för säkert de flesta. Underbart att det finns såna som ni, och inspirerande. Jag vill också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s