familj · tankar

Barnen växer… och det är skönt!

Vi har oerhört svårt att fatta att vårt äldsta barn, storskrutt, börjar 2:an nu i höst, hela 8 år gammal… Hon är så förståndig och trygg i sig själv och jag fattar inte hur det gått till! Lillskrutt har också växt ifrån sig med sina 6 år och är därmed redo för förskoleklass och skolvärlden. Och som hon är redo!! Hon läser och skriver för fullt. Klarar av lättlästa kapitelböcker och kommer passa sååå bra in i ett klassrum!

Tjejer

Killarna har vuxit typ ett år på några månader känns det som. Inte ett dugg bäbisaktiga! I våras slutade de med napp, i samma veva minskade vi (/de) ner på dagsovandet och i sommar har de inte sovit alls på dagen om vi inte suttit i bil. Och bäst av allt, de är i princip blöjfria!!! HURRAAA!!! 😀 Jag bävade inför potträningen vi tänkt ta i sommar… Vi hade ju faktiskt sett tendenser till mognad, men man vet ju aldrig hur det går… Det har gått allra bäst för lillplutt, men även storplutt har varit jätteduktig om än det blivit någon olycka lite nu och då. Vi började ordentligt för drygt 2 veckor sedan, och det gick till och med bra när vi åkte till svärfars efter bara någon dag (hade med pottor som fick stå nära till hands). Oftast har de helt självmant gått på pottan och gjort både nr 1 och nr 2 för att sedan få belöning i form av russin för nr 1 och kex för nr 2. Det var riktigt bra incitament i början! Det har nu till största delen fallit glömska och nu kommer de och säger till när pottbesöket är gjort så vi får ta hand om det hela. Blöjfriheten (dagtid, känns liiite tidigt att ta natten redan, speciellt när rutinerna inte varit så tydliga…) klassas nog som sommarens bästa, tätt följt av tid med familj och vänner… 😀

Killarna

Och som de pratar!! Det är sååå roligt och mysigt att höra deras funderingar och kommentarer kring det mesta som händer. Och hyfsat kramgoa är de också. 😀

Nu har jag ju bara lyft de mysiga och positiva bitarna. Givetvis är det en hel del bråk och tråkigheter också. Det vill jag verkligen inte sticka under stolen med! Men de tidiga småbarnsåren har ändå lättat något. Det är inte liiika intensivt som för ett år sedan och tillbaka i tiden några år, så vi passar på att njuta av det fina mellan utbrotten och bråken. Nu hinner vi ju ibland sitta själva emellanåt! Och låta barnen leka för sig själva (tills det händer något eller tills de kommer och vill va med oss). Helt klart en ny tid. Skön tid.

Får se hur mycket vi hinner mysa när vardagen sätter igång imorgon. Känns som det är först sista veckan vi kommit något sånär på banan och typ hunnit med hemmet och familjen – när vi båda är lediga från våra jobb… Men det blir ett senare problem. Vi har i alla fall fått mycket bättre ordning på flera håll här hemma och det känns grymt skönt inför annalkande höst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s