familj · prylar · resor · tankar

Ny husvagn!!

När vi var till Gävle tidigare i sommar så åkte vi faktiskt iväg en sväng till Falun också! Hade sett en husvagn som verkade vara precis det vi ville ha! Eftersom det inte finns så många av just den sorten så ville vi kika lite närmare för framtida eventuellt inköp.

Så vi satte hela familjen i bilen och drog iväg den dryga timmen det tog att köra. Väl på plats fick jag känslan som var nära den jag hade när jag kommit ner i källaren under visningen av vårt nuvarande hus. Den där suckkänslan ”Åh, det här är ju huset som jag faktiskt vill ha, helt och fullt!”, smått melankolisk eftersom man inte vet om det blir verklighet eller ej… Men huset blev vårt. Och husvagnen likaså. Inte direkt dock. Vi sa till säljaren att vi ville fundera över helgen innan vi tog något beslut, men att vi var intresserade. Han var oerhört lätt att ha att göra med och tyckte vi var kloka som funderade ordentligt.

I helgen hade vi ordnat med barnvakt så att vi kunde lasta ur bilen…
image

…dra söderut och koppla på vår nyköpta husvagn. 🙂
image

Och när vi hade så mkt lastutrymme så passade vi på att köpa vårt blivande kök! Åtminstone stommar + inbyggd fläkt. Ångrar inte en sekund att vi köpte på IKEA i Gävle – Sveriges kanske trevligaste och mest serviceinriktade IKEA? Eller vad sägs om ingen kötid på köksavdelningen och specialöppnad kassa med två säljare som skannade in alla våra varor? 🙂
image

Packandet i långt över 30 graders värme (bilen påstod 41 men riktigt så varmt var det nog inte…?) fick vi dock kämpa med själva.

Så nu sitter vi i en drygt fullpackad bil med en blå pärla släp… 🙂 Glada, nöjda och trötta.

image

Det som är så bra med husvagnen är att den inte är så stor att mannen måste ta nytt körkort igen (E) utan klarar sig på uppgraderingen till B96. Vi har så tung bil… En mindre husvagn (än vissa vi kikat på med tillräckligt många bäddar) är ju också lättare att ta sig fram med vilket är bra för oss som inte kommer ha den stående på ett och samma ställe. Och trots storleken så har vi 6 bäddar + sittgrupp som går att bädda ner vid behov. En trippelvåningssäng, en dubbelsäng och över den en överslaf som funkar så länge vi har barn som inte är vuxna… Dessutom är den en -08 vilket gör den inte alltför gammal med fräsch inredning. Så nu kan vi fortsätta kuska runt vårt avlånga och vackra land! Kanske på en plats nära dig… 😉

One thought on “Ny husvagn!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s