familj · hos oss · lärarrelaterat · prylar · tankar · tro

Nedräkning till sommarlovet

Idag hade vi sista fredagsskoldagen för läsåret. Kommande veckor är kortveckor allihop på grund av Kristi him + klämdag (to-fr), nationaldag (fr) och sedan slutar skolan tisdag kväll för vår del. Efter det har vi ett gäng k-dagar, men det är en helt annan sak! Eleverna är både förväntansfulla och spända inför sommarlov och skolbyte för 5:or samtidigt som en del vill suga på karamellen och njuta av vår fina klass så länge det varar. Jag har haft dem sedan förra vårterminsstarten och de har gått i samma klass i snart 2 år. Själv har jag sedan några veckor tillbaka börjat planera hur jag ska starta upp hösten med den nya klasskonstellationen och har fullt sjå med att avsluta en del arbeten samtidigt som det ska finnas lagom korta grejer kvar att göra. Tror dock att jag har det hyfsat under kontroll och ligger rätt bra till… Men det visar sig de närmsta veckorna!

På hemmafronten är det som vanligt. Berg och dal-bana med barnen. Mycket glädje och skratt som blandas med konflikter och gråt. Livet helt enkelt. Idag var förskola och fritids stängt för planering så mannen har varit hemma med barnen och försökt göra undan lite jobb samt åkt iväg med de 3 yngsta på något biblioteken ordnade. Eftersom han behövde bilen för att ta sig iväg med barnen åkte jag med skolbussen till skolan tillsammans med storskrutt imorse, hon tog buss hem och när jag inte lyckades få så mycket vettigt gjort på eftermiddagen längre så gick jag den knappa halvmilen hem. Det var kanske 28 grader, solen sken och jag njöööt!!!

Imorgon fortsätter vi jobba hemma och hoppas sommarvärmen håller i sig så vi kan jobba mycket ute! Förra helgen exploderade löven ut och nu är det grönt nästan överallt! Växterna i trädgården har gett sig till känna mer och mer och vi är (med grannens hjälp) lur på att vi har ett körsbärsträd och två äppelträd till exempel. Riktigt spännande att se vad som kommer fram här och var! 😀

Greger sköter sig bättre och bättre och idag hann mannen även med finklippning med grästrimmern. Tror det blir bra med Greger men han tycker att våra backar är lite väl branta och att vi har lite väl konstiga grejer ivägen som han inte vet om han ska ta sig över eller backa och undvika…

Imorgon väntar vi också gäster, så det blir belöningen efter dagens förmodliga slit… På söndag är det gudstjänst 16, barnen ska sjunga och öva 15, så det innebär att vi kan helga vilodagen fram till dess – härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s