familj · förvaring · hos oss · prylar · tankar

Många småprojekt

Under helgerna som varit har vi fått en hel del smått och gott gjort. Rabblar jag upp dem verkar de dock så futtiga… Men med tanke på att de genomförts parallellt med vardagslivet där jobb och familj ofta tar upp nog mycket tid och energi så tycker jag ändå att vi fått en hel del gjort…

Den nya robotgräsklipparne Greger (läste någonstans att de ofta får namn och jag vill ju inte vara sämre så han blir den första som jag nämner vid namn här på bloggen, grattis!) är i full huggning men än så länge är han mer till besvär än nytta… Men det tar väl ett tag att lista ut hur man ska sätta tråden som inhängnar klippområdet samt vilka hinder vi måste åtgärda som gropar, studsmattan med misslagomt höga stöd och annat som gör det besvärligt för Greger att utföra sina tänkta sysslor (eller sin tänkta syssla…).

Småprojekt Greger

I helgen har jag fållat och strukit gardiner till leda. Har fått upp en stång i vardagsrummet,flyttat köksgardinger, införskaffat nya till köket och alla dessa samt gardinerna i killarnas rum behövde fållas. Totalt 8 längder! Då är jag återigen tacksam för den smidiga fållningsremsan man stryker på plats! (Och nu mamma (och alla andra som förkastar gardinlösa fönster), äntligen kommer du få njuta av gardiner i vårt vardagsrum! Som du har längtat, va!? 😉 ) Vågar inte visa vardagsrummet för där hann vi inte göra sista fixet så det är fortfarande kaos efter en del låduppackande där… Men köksgardinen som igår också fick en ny kompis i form av fönsterlampa kan jag visa i alla fall. En grej till på listan – check!

Småprojekt gardiner

En annan grej, som inte syns om inte synar innanför vissa dörrar, är att jag märkt upp ett gäng hyllor! Nu har till exempel frysfacken fått sig en omgång för att få ordning på innehållet.

Småprojekt märkning

Även en del garderobshyllor har fått sig textremsor med vad de ska innehålla och lillskrutt fick sätta fast sina själv. Hoppas nu på att hon kan ta större ansvar för att lägga in och hålla ordning på sina kläder själv. Längtar dock till nästa IKEA-besök då vi bland annat ska inhandla hyllplan som klarar mer än de i kombinerad papp och plast vi har nu… Värdelösa!!! Ska bli sååå skönt att uppdatera våra garderober!!

En annan grej som knappt märks, förutom av dem som varit här på besök och inte vetat hur de ska göra klart för oss att de kommit, är att vi skaffat oss en ringklocka. Och så har mannen fixat en platta för våra nya läslampor (så man slipper borra så mycket i väggen och för att bara få en sladd hängande ner). Ska bara snygga till sladdhänget med en sån där plastpinne… öh… ja, någon kanske fattar…

Småprojekt sänglampor

Har veeerkligen saknat läslampor! De vi hade förut stod på våra tidigare nattduksbord/nattygsbord (båda är godkända av SAOL, därav min ambivalens 😉 ) som vi inte monterat i vårt nu trängre sovrum. Därav avsaknaden av läslampor tills nyss.

Mannen har också fixat så att vi får varmvatten snabbare än tidigare genom att dra nya rör så att de inte behöver färdas den långa vägen via den kalla betongplattan i källaren innan det kommer upp till toaletten på övre plan… Så nu behöver man inte sätta igång att spola vatten det första man kommer in i toan vid blöjbyte för att inte behöva vänta så länge innan man kan tvätta rumpor. Intressant va? Nä. Men kul för oss att minnas tillbaka hur jobbigt lång tid det tog att vänta ut varmvattnet! Får se om vi nöjer oss eller om vi även installerar en varmvattenpunp för att snabba på ytterligare…

En annan jobbig grej som hängt över oss är att vi lånade ett gäng flyttkartonger av några vänner när vi flyttade. Dessa tänkte vi endera packa upp eller packa om så att vi kunde returnera de lånade kartongerna. Nu är äntligen sista lådan omhändertagen så nu kan de få tillbaka allihop! Yihooo!!! 😀 (Tack syrran för hjälpen! Hade aldrig orkat utan dig…).

Sist men inte minst så har det blivit mycket bättre ordning i våra förråd! Grymt skönt! Men det syns inte så bra va… :/ Förråd är ju ändå förråd, eller hur?

Småprojekt förråd

I det så kallade hobbyrummet (och kanske på sikt killarnas rum eftersom det är så stort att det lätt går att dela) ser man nu en del av golvytan!!

Småprojekt hobbyrum

Funderar på att få ordning på halva rummet (högra halvan) till nytt arbetsrum och göra en provisorisk avdelningsvägg i form av några bokhyllor så vi kan fortsätta gömma ett förråd bakom… Men det är en del att ta hand om innan dess. Långsamt leder också någonstans! Och själv tycker jag att vi kommit en bra bit på vägen! Och under tiden så njuter vi av vårt hem-liga hem! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s