familj · hos oss · prylar · tankar

Fix under påskhelg

Så skön känsla när man inte bara går back! Har som sagt fått lite fix gjort. De flesta fixerierna märker nog inte andra av, men för oss gör de skillnad! 🙂

Som den nyfixade golvlisten vid trappans början till exempel. Klickgolvet slutade tvärt och höll på att flisas upp. Mannen hittade en list (lärde mig just att det är ett trappavslut) i ett förråd så förra husägarna hade nog tänkt få till den listen… Men lister vet man ju hur det lätt blir med när man renoverat en massa… 😉

Påskhelg golvlist

Tittar ni till vänster på bilden ovan så ser ni att det skulle behöva snyggas till även där, men vi måste hitta någon passande list först…

Gardinerna (billiga från H&M Home som får duga så länge) har länge släpat i backen hängandes på en duschdraperistång i hallen. Fållade med hjälp av ”Fixing tape” från Hemtex. Med den kan man fålla utan att sy! Man viker och lägger ett band mellan tygdelarna, stryker och sedan är det klart!

Påskhelg fixing tapeTanken är att dölja famlijeförvaringen bestående av Elfasystem och krokar som ju lätt blir rörig även om man försöker strukturera upp. 6 personers olika kläder och skor för både lek och fint blir spretigt. Lite trist att dölja fönstret, men gardinerna är tunna och släpper igenom lite ljus i alla fall. Och vi kommer nog mest ha det fördraget när vi får gäster.

Påskhelg fållade gardinerVi har också besett våra ägor. 🙂 Åh, vad vi trivs i vårt nya hus! På förra stället var jag så vansinnigt less på vår igenvuxna slänt (den var igenvuxen redan när vi flyttade dit, jag lovar!!) som skulle behöva grävas upp för att sedan börja om från början. Ett hästjobb! Här däremot, är jag grymt sugen på att sätta mig in i befintliga växters behov för att försöka hålla dem vid liv utan att ogräs kommer och tar över! Måste bara kolla upp vad det är vi har för något… Smultronblad har börjat sticka fram och gräset är lite grönare på vissa ställen, men annars har våren inte riktigt kommit igång. Känns dock som att det slår ut vilken dag som helst nu! Barnen har härliga utrymmen på baksidan av gården och det känns bra att de är där och inte ute på vägen på framsidan.

Påskhelg utelek

Har också hunnit fundera över vad som är de högst prioriterade grejerna här hemma och självklart listat upp både att göra-lista och att införskaffa-lista. Sist men absolut inte minst har killarna fått sig en frisering följt av ett obligatoriskt bad.

Påskhelg badEn ledig dag kvar innan jobb-, skola- och förskolekarusellen börjar om igen och den dagen ska vi verkligen ta vara på! Det gör vi genom att ta det lugnt alternativt fixar mer om andan faller på, eller, kanske mest troligt, både och. Vi tar det helt enkelt som det kommer!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s