familj · tankar

Bruten arm

Sista veckan på jullovet ramlade storplutt så illa att han bröt armen. Han föll bara från en fotpall, kanske 30 cm hög, men det räckte för att knäcka båda benen i armen. Det hördes på gråten att det var något annorlunda och när jag höll upp armen han gjort sig illa på så märkte jag direkt att det inte stod rätt till… Det till och med syntes.

Bruten arm

Det blev lite smått kaotiskt i letande efter mobil för att ringa 112 och storasystrarna blev oroliga av vårt prat. Som väl var så var min mamma på besök just den dagen så medan jag höll storplutt och mannen ringde så kunde mamma trösta och ta hand om övriga. De skickade genast en ambulans och storplutt höll sig rätt lugn. Så länge armen låg still i min hand så verkade det inte göra lika ont.Bruten arm ambulans

Ambulansmännen var som vanligt supertrevliga och en av grejerna de gjorde var att ge pluttisen värkmedicin via näsan så när vi kom fram till akuten så småningom så började han leka som vanligt i barnrummet! Vid något tillfälle höll han på att tappa stödet han fått runt armen av ambulansmännen, det halkade liksom av, då tryckte han bara tillbaka det själv och visade inte minste tillstymmelse av värk!

Det blev till att operera armen. Mycket väntan men vansinnigt trevlig och vänlig sjukhuspersonal vart vi än kom. På operation sövdes han och så fick vi gå ut när de knäckte av benen helt och hållet för att sedan kunna lägga dem till rätta. De beskrev det som att benen liksom en björkkvist böjts och inte går av helt och hållet, och vi var inte ledsna över att slippa se dem bryta armen på vår älskling… Allt gick hur som helst bra och vi var hemma samma kväll, men med en gipsad arm.

Bilden nedan är tagen idag, just innan mannen åkte iväg med honom till lassa för att ta bort gipset, 3 1/2 vecka efter att han fått det. Otroligt vad det läker snabbt!
Bruten arm gips

Och även om det gått bra med gips, storplutt har ALDRIG klagat, så är det skönt att slippa plasta in vid måltider och bad samt böket med det stora tunga gipset. Trodde armen skulle vara vit som efter ett för tätt plåster, men det var bara vansinnigt torrt och fnasigt. Blir skönt imorgon med att smidigt få på overall och slippa ha storasysters handske på vänsterhanden…

Och som grädde på moset verkar det som att pluttisarna äntligen somnat!! Efter en nästan 2 timmars prat och tappade nappar… Har varit ensam med barnen idag. Mannen har jobbat ikapp förlorad arbetstid och kom bara hem för att lämna storskrutt som varit i kyrkan för att sedan åka tillbaka till kyrkan där han hade en träff. Det tar på krafterna att vara med barnen ensam en hel dag + middag + läggning, så nu är jag trött. Och inte är det någon vila på jobbet med omdömesskrivningar och utvecklingssamtalsförberedelser så det blir till att lägga sig snart. Kvällarna är dock oftast fria nu för tiden, så det njuter jag verkliga av!

3 reaktioner till “Bruten arm

  1. Skönt att det trots allt gick bra med armen! Här har vi (varenda kväll i drygt två veckor) 1,5-2 timmars prat, rop & sång innan Tuva somnar. Även om hon är relativt nöjd stor del av tiden tär det rejält på krafterna… Hoppas ni får det lugnare snart!! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s