familj · tankar

2 x 2 = Hej och hå vad tiden går!

För två år sedan åkte vi in till sjukhuset med stor förväntan. Vi skulle äntligen få träffa våra små skatter! Eftersom ”1:an” låg i säte så var det planerat att jag skulle snittas och att det blev just den 22/9 berodde på att ultraljudet dagen innan visade på lite lite fostervatten varvid vi fick en tidigarelagd snittid.

När barnmorskan höll upp ”1:an” blev jag förstås överväldigande glad. När hon höll fram barnet högre med kommentaren ”Ser du vad det blev?” blev jag minst sagt förvånad när jag såg en liten snopp! Vi trodde nämligen att det mest troligtvis var enäggstvillingar och att ett av ultraljuden fått en barnmorska samt en överläkare att tro att den ena åtminstone såg ut att vara en tjej. Tänkte därför ”Jaha, då var det inte enäggstvillingar.” När nummer två kom en minut senare blev jag lika förvånad igen eftersom även denne hade en liten snopp och jag tänkte ”Jaha, det var inte någon tjej alls!”. Men glada var vi och allt gick väldigt smidigt.

2 år Twins

Killarna har liksom våra andra barn förgyllt våra liv och vi är så tacksamma för de skatter vi fått till låns! Nu har de börjat kommunicera mer med ord (som vi förstår…) och de har också börjat härma fler ord. De är båda oerhört omtänksamma och är snabba att ge kramar och klappa på kinden när någon är ledsen. Lite gnabb om leksaker är det ibland och vi har sett mer viljeutlopp när de vill ha det på ett visst vis men de är nog relativt lugna. De klättrar inte upp på allt längre, däremot lyfter de gärna stolar och pallar (kämpandes över en ibland besvärlig mattkant) till köksbänken för att få ”hjälpa till” med matlagning och diskning. Oftast slutar det med att de är dyngsura och föräldrarna är smått frustrerade över allt att ta hand om efter dem…

Vi ser nu fram emot ännu fler framsteg på pratfronten så vi kan förstå varandra bättre och hoppas innerligt att defortsätter vara omtänksamma och goa. Vi påbörjade lite potträning i somras men känner att det nog får ligga lågt nu när vi ska flytta. Det är ju en rätt stor omställning och vi vill att det ska bli så få störningsmoment som möjligt för dem under tiden.

2 år Storplutt 2 år LillpluttSyrran är hos oss och hjälper oss att göra killarnas högtidsdag lite mer speciell. Hon gav också den perfekta presenten…

2 år Mick

Som de visste precis hur man skulle använda. 🙂2 år Sång

Tårta fick de också, men det var visst inget kort i kameran så det blev inte förevigat… 😦 Tur ändå vi insåg det hyfsat snabbt.

2 thoughts on “2 x 2 = Hej och hå vad tiden går!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s