familj · gott & blandat · hos oss förr - arbetsrum · hos oss förr - ute · prylar · tankar

Mycket väsen för ingenting?

När vi äntligen har fått några dagar hemma utan att ha några längre resor inplanerade som hägrar har vi tagit itu med ett och annat i hemmet. Mannen har börjat rensa både klädkammare i källare och uteförråd för att få bättre ordning på bland annat byggrejer. Han fyllde bilen tidigare idag med en massa skrot han hittade i uteförrådet och nu blev det helt plötsligt riktigt luftigt där! Och det behövs för vi vill få ut så mkt som möjligt av verktyg och annat som inte är alltför känsligt för fukt och kyla eftersom det är oisolerat där.

Uteförråd

Själv har jag tagit mig an arbetsrummet som vi under arbetets gång bestämt oss för att flytta upp på vinden. Det är enklare att ha allt pappers- och datorrelaterat samlat i ett och samma rum och i och med att pysslet är uppburet så blir det naturligt med ytterligare papper och sånt… Det som tagit emot är min rädsla för att rummet där uppe inte ska bibehålla sin ”hängkänsla” om det tillkommer dator, skrivare och fler pärmar… Men vi får försöka få till det så osynligt som möjligt. Men nu är det smått kaotiskt i arbetsrummet…

Arbetsrum 1

Arbetsrum 2

Istället får vi möjlighet att styra upp gästrummet (nuvarande arbetsrum alltså…) mer som ett gästrum och kanske så småningom som ett sovrum för någon eller några familjemedlem/-mar. Skulle gärna få till bättre förvaringsutrymme för gardiner och kuddar…

Hittar en hel del intressanta grejer under röjningen, bland annat min gamla grekiskamapp från gymnasiestudierna! Tänk att jag pluggat så mycket grekiska och lärt mig så lite!?

Grekiska

Det tråkiga med sådana här röjarprojekt är att man jobbar så mycket men så lite syns att man faktiskt tagit itu med! Förutom mannens insats i uteförrådet där det ju faktiskt försvunnit stora och platskrävande grejer… I klädkammarn och arbetsrummet däremot… Man flyttar och flyttar grejer, smågrejer, och bär till sina nya rätta platser och grejerna tycks aldrig ta slut! Det blir bara mer oreda… Har dessutom hittat en mängd skivor som vi måste kolla igenom om det är något att ha kvar eller inte och många sådana arbetsuppgifter sparar vi till senare (…), annars blir vi aldrig klara.

Nåväl, när lillskrutt brustit i gråt igen för någon petitessak bestämde vi oss för att ta en paus. En glasspaus. På den legendariska kiosken i närheten dit folk vallfärdar för att se de gigantiska mjukglassarna (Sveriges största?). Själv föredrar jag dock kulglass, och det gjorde även tjejerna idag.

Glasspaus tjejer

Killarna fick nöja sig med att bli matade från våra glassar….Glasspaus matning Glasspaus storplutt

Det blev nog kladdigt ändå… 😉Glasspaus lillplutt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s