familj · resor · tankar

Sjukdomar i vägen

Tja, påsklovet blev inte som vi tänkt oss. Lillskrutt fick feber, över 39 grader, som höll i sig flera dagar. När hon började tillfriskna var det storskrutts tur. Än är det inte över och nu är vi framme vid killarna som närmar sig respektive passerat 39-gradersgränsen… Lillplutt vaknade i bilen trots att han inte ens sovit i en timme (och brukar sova över 2) och var riktigt hängig i kväll då febern visade sig ha stigit.

Tanken var som sagt att åka till mina föräldrar över påskhelgen. Vi tog oss iväg i lördags, trots att lillskrutt fortfarande var aningens hängig, men på bättringsväg, och tänkte ta resan som den kom. Hade dock packat för att kunna åka vidare till Åretrakten där mannens föräldrar och bror med familj var i stugan, med slalomutrustning och allt. Det dröjde dock inte länge innan storskrutt fick feber och var däckad. Men hon fick vila och vi andra hade det rätt bra ändå. Skönt när man är flera som kan hjälpas åt med både barn och matlagning. Skönt också att vara hemma med sin egen familj där alla känner alla och låter alla vara som de är, med knäppheter och allt. 🙂

Lillskrutt följde i måndags mina föräldrar till en friluftsgudstjänst och jag var så glad över att hon vågade! Hon är inte van vid att fara på saker själv men kände sig stor och hade kul på utflykten. Vi andra passade på att njuta av lugnet medan storskrutt vilade, pojkarna sov och vårvintersolen värmde så skönt på oss ute på baksidan. Över huvud taget var det en vilsam tripp till föräldrarna. På kvällarna kämpade vi oss uppe för att se alla avsnitt av ”The bible” jag skrev om tidigare och så planerade vi kommande renovering som jag hoppas kunna skriva mer om senare… Tjejerna fick också en tårta och lite presenter eftersom de båda fyllt år sedan sist vi träffades. Någon slalom blev det dock inte.

Tanken att åka vidare på måndag morgon gav vi sakta upp, och på måndag morgon tog vi ett definitivt beslut att inte åka vidare eftersom barnens hälsa var så oviss. Vi kände dock lugnet och åkte inte hem förrän tisdag efter lunch. Det visade sig vara rätt bra tajmat med tanke på att storskrutt hunnit piggna till medan killarnas feber inte hunnit bryta ut ordentligt.

För att inte låta besvikelsen ta över bestämde vi oss för att försöka göra något projekt som blivit liggande nu när vi fick några dagar tillsammans hemma. Får se hur det går, men projekt måla sovrumstaket är i alla fall påbörjat…

4 thoughts on “Sjukdomar i vägen

    1. Ja, det är segt… Men vi är tacksamma för att vi fick oss en korttur i alla fall. Hoppas ni klarat er från allt och får mysa med nya tillskottet! Kram!

  1. Trist att det blev så mycket sjukdomar för er i påsk, men skönt att ni ändå fick chans att få vila upp er hos dina föräldrar. Jag hoppas att den fortsatta veckan blir friskare & roligare! Kram!

    1. Ja, livet som flerbarnsfamilj kan innebära en hel del sjukdomar som går runt… Men vi hade det väldigt skönt hos mina föräldrar i alla fall! Hoppas ni slipper alla sjukvändor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s