gott & blandat

Injeratest

Nu för tiden (syrran, jag kollade in Språkrådets rekommendationer och de rekommenderar särskrivning i detta fall) kan man faktiskt få tag i det etiopiska mjölet teff som man ska ha i injera, etiopiskt/eritreanskt surdegsbröd, på stormarknader! I alla fall på coop här i stan. Det fick mig och en vän att vilja testa att göra injera själva.

Sökte på nätet och hittade en mängd recept, fast alla utan den riktiga mjölsorten teff och istället med diverse sorter för att efterlikna originalet… Valde ett av recepten och slängde ihop en deg, eller snarare smet, enligt det.

InjerasmetFärgen ser ju lovande ut i alla fall! Egentligen ska smeten jäsa i 2-3 dagar men det hinns inte med denna gång. Å andra sidan så kanske barnen tycker bättre om det om det inte blir lika surt… Det får jäsa ett dygn i alla fall. Så imorn ska vi göra lite tillbehör och så ser vi om det blir en engångstest eller om det blir så populärt att vi gör det fler gånger!? Spänningen är olidlig… 😉

 

2 thoughts on “Injeratest

  1. Så trevligt att veta att jag bidragit med att sprida kunskapen vidare om att man kan gå in på språkrådets hemsida för att kolla sådana saker… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s