familj · tankar

Twinsen 1 år!!

Året som gått har gått både snabbt och långsamt. Snabbt för att man inte riktigt hänger med, men också långsamt emellanåt när det varit extra slitigt. Vår familj har berikats med ytterligare 2 skatter och det är sååå spännande att få följa deras utveckling! Mina underbara goingar!! ❤

Lillplutt tog sina första steg själv för en vecka sedan vilket känns enormt stort! Lyckades typ fånga det på bild tack vare en intressant och smarrig lime…

Och han har så smått börjat inse att han faktiskt kan gå lite själv, så nu borde det inte dröja länge innan han går lite längre sträckor. Storplutt har också han blivit stadigare men vill fortfarande hålla oss i händerna när han går. Han trivs bäst att sitta bredvid brorsan och låta honom jobba…

Han tog faktiskt sina första steg själv dagen innan 1-årsdagen, en knapp vecka efter brorsan, men litar inte riktigt till sin egen stå- och gåförmåga så det känns som att det dröjer lite längre för honom att gå ordentligt, men vi får väl se.

Storplutt leder när det gäller tänder och har 6 jämfört med brorsans 5.

De har börjat peka på saker och har lite koll på ”lampa” vilket lillplutt försöker säga och det blir typ: ”mampa”, ”pa” eller nåt i den stilen.

Sjunger gör de också. När vi sätter på musik eller sjunger så kan de vicka lite på huvudet och jollra i falsett – urgulligt!! 😀 Lillplutt var först med att klappa händerna till musik, men i veckan började även storplutt som också vinkar och säger typ ”Hadda” när någon säger ”Hej då”.

Och de ääälskar att tömma skåp och lådor som står öppna alternativt går att öppna. De har inte lärt sig att öppna kökslådorna än vilket jag är tacksam för eftersom vi har porslin i vissa… Är inte sugen på att sätta spärrar och hoppas att vi slipper göra det. Vi får se… I vardagsrummet har vi satt ihop handtagen med gummisnoddar och när tjejerna var små så räckte det. Får hoppas att det funkar nu med för de är ju så smidiga att ta bort när man vill komma åt något!

De är rätt nöjda våra fina killar. Speciellt när man är med dem. Älskar att krypa omkring, på och under en om man sitter på golvet.

Rörigheten i hemmet är näst intill omöjlig att häva i och med deras tempo när det gäller att ta sig runt överallt, även i trappor, upp på pallar och annat som inbjuder till klättring. Det är svårt att hinna få saker gjorda mer än de allra nödvändigaste som att fixa mat, byta blöjor och lägga pojkar… Det som dock är kämpigast nu är läggningarna som kan ta en bra stund ibland. Men med tanke på hur mycket de är med om på dagen, börjar prata, lär sig gå, kan kommunicera mer och mer och så vidare, så är det väl inte så konstigt om det kan vara svårt att komma till ro på kvällen!

One thought on “Twinsen 1 år!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s