familj · tankar

Hemma med barn

Jag tycker nog att vi har ganska skötsamma tjejer. De leker ofta för sig själva – med varandra eller var för sig. Jämför man den omsorg som två små (snart) 11-månaders kräver så känns det som att tjejerna är rätt självgående. Och då kan man i förlängningen tycka att det inte vore så stor skillnad på att vara hemma med bara pluttisarna medan tjejerna är hos sin farmor och farfar några dagar… Men inte!

Jag blir förvånad varje gång vi av någon anledning inte har alla barnen med oss både hemma och borta. Det blir ett helt annat tempo! Känns som att vi hade det riktigt lugnt här hemma några dagar medan tjejerna var borta! Och det var ju inte så att vi hann med en massa och gjorde storverk här hemma… Men tempot var ett annat så att vi ändå hann sola medan de sov t.ex. Därmed inte sagt att de som bara har tvillingar alltid har det så här lugnt! Grejen är ju att man är inställd på det läget man har. Vårat normalläge är 4 barn och då anpassar man sig efter det (nästan, man gör nog alltid lite mer än vad man borde…).

Men nu är de hemma igen, ordningen är återställd och mitt i det tidvis kaotiska tillstånd vi lever så njuter jag… Trots trots, skrik, bråk och gråt som förekommer lite nu och då (från alla åldrar). Det är ändå häftigt att leva i det. Häftigt att få följa sina barn med allt vad det innebär. Ytterligare 2 veckor är mannen hemma och det har blivit vårt normalläge. Får se hur det går att ställa om sig när höstens vardag kommer igång på allvar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s