familj · resor · tankar

Ska man ha husvagn?

Ibland funderar vi lite smått på om vi skulle skaffa husvagn. Men det pendlar vilt! Ena stunden känns det lockande i och med att vi inte är särskilt mobila sommartid då vi skulle vilja åka söderut och hälsa på släktingar och vänner (förstår inte varför så många ska bo där nere!?), men hur gör man som familj med fyra barn? Inte många (om någon?) som kan ta emot 6 nattgäster… Hotell blir alldeles för dyrt och vandrar hem, nja… Då vore ju husvagn alldeles ypperligt! Bara att stoppa in hela familjen i den och åka dit näsan pekar. Eller…?

Men då var det ju det där husvagnslivet… Vad tycker vi om det? Få spader när man ska bädda sängarna med trötta barn som bråkar, gråter och skriker i bakgrunden. Laga mat på pytteliten yta med två hulliganer på det lilla golvet och tjejerna som rymt för att sedan äta vid det pyttelilla bordet och försöka rädda det som går att rädda från meterlånga bebisarmar (de ser korta och söta ut, men de når förskräckligt långt!!) och spill av stortjejerna (och stressade vuxna). Hur idylliskt låter det?

Att däremot fundera på hur man inreder sin husvagn på ett snyggt och praktiskt sätt. Packa med sina egna grejer i köket, toalett, garderober, hyllor och skåp. Bestämma vad som alltid får vara kvar i husvagnen utan att behöva tas i och ur. Fundera på gardinbyten för att sätta sin egen prägel och trivas. Skaffa smidiga portabla utemöbler. Det låter ju riktigt roligt! Men hur mkt kan man behöva ändra… Går man in i sprillans nya vagnar så ser ju t.o.m. de förskräckliga ut! Fattar inte det där med husvagnsinredning… Vilka är det som bestämmer att det ska se så plastigt och omodernt ut!? Byta dynor, gardiner, måla och tapetsera om… När ska vi hinna det när vi knappt hinner hålla golven fria från smuts och leksaker i vårt hus!?

När vi köpte bilen valde vi aktivt bort att försöka hitta bil med kula. Bilen vi har nu är i nuläget för tung för att få dra husvagn utan att uppgradera körkortet. Men till nyår ändras reglerna vilket innebär att kula och körprov skulle kunna möjliggöra husvagn bakom… Om vi vill… Vi får helt enkelt fortsätta vända och vrida på det. Klura på hur vi skulle sova (6 liggplatser liksom…) och bo över huvud taget i husvagn. Vi funderar vidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s