familj · tankar

Twinsen 5 månader

Redan dryga 5 månader! Skönt måste jag säga. De ligger fortfarande still så man vet alltid var man har dem och samtidigt kan de ligga och leka en go stund, är stadiga i kroppen så det inte är så bökigt att transportera dem mellan säng-skötbord-babysitter-lekfilt-liggkorg. När det var som kallast (termometern var en natt nere på 34,4 minus…) fick de sova inne och det gick bra. Tog ett tag sedan att åter komma in i rutinen att klä dem lagom samt för dem att gilla att sova ute igen, men nu går det hyfsat bra både ute och inne oftast.

En knapp vecka innan 5 månaders-dagen vände sig lillplutt från rygg till mage och på självaste 5 månaders-dagen var det dags för storplutt att göra detsamma – båda åt vänster. Igår vände sig storpltt från mage till rygg för första gången (de ligger sällan på mage) och få se nu… det var åt… höger.

Några nätter sedan 5 månaders ålder har killarna sovit extra länge första nattpasset. Mellan 5 1/2 och 6 h utan att behöva käk! De har fått napp någon gång och somnat om direkt och det är sååå skönt! Vore skönt om de kunde göra det till en vana, för det vore rätt skönt med längre sammanhängande sömn oftare än undantagsvis… De är inte heller lika måna om att ”måsta” ha käk var tredje h på dagen vilket också gör livet så mkt enklare! Det blir t.ex. inte lika kinkigt om jag inte hunnit med lunch till tjejerna och mig. Killarna kan då helt enkelt få vänta på sin tur trots att det gått 3 h sedan senaste amningen.

Det största framsteget med twinsen är ändå  att vi nu känner oss säkrare på att vi eventuellt möjligtvis ser skillnad på dem någon gång emellanåt… 😉 Hehe… Törs inte skriva ”nu ser vi skillnad på dem”, det låter så definitivt och känns det verkligen inte! Men de där dragen vi tyckt oss se som utmärker dem håller i sig och går ofta att nyttja för att utröna vem som är vem. Har klätt dem identiskt ett tag för att testa men det är svårt att låta bli att lägga märke till vilken sida man hade dem från början, vem man tog upp först, vem man satte i vilken babysitter o.s.v. Dessutom så har lillplutt fortfarande en röd fläck på höger ögonlock så om man väl lyckas tjollra bort sig själv med vem som är vem så är det supersvårt att inte råka se (/titta efter…) fläcken när de blinkar. Jag vill ju nämligen kunna se vem som är vem utan att behöva ”fuska” och med fusk räknar jag födelsemärken, kläder och nappfärger.

2 thoughts on “Twinsen 5 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s