familj · prylar

Utvärdering av tvillingvagnen EasyWalker duo

Nu har vi ju bara haft vår EasyWalker duo i 4 månader och dessutom har vi inte jämfört med någon annan vagn (annat än via nätet och butiker inför köpet). Men det kan ju ändå vara intressant för de som är i jakt efter vagn att få höra användarerfarenheter. 🙂 Det brukar jag uppskatta i alla fall. Sååå…

Vi är kort sagt grymt nöjda med vår vagn. Det finns ingen optimal vagn. Alltid är det något man får tumma på. Att köpa barnvagn är alltid en affär där man får kompromissa. Är den smidig så kanske den är för liten, är den rymlig så tar den större plats när man kör. Hur den är ihopfälld spelar in och så har vi ju den stora faktorn, åtminstone för oss, och det är priset. Sammantaget får man alltså välja till och välja bort – vad är viktigast för just oss?

Med tidigare vagnserfarenheter var det för mig viktigt att ha en vagn som var så enkel och smidig som möjligt att packa ihop, samt att lyfta i och ur bilen. Detta eftersom vi näst intill alltid har vagnen med i bilen när vi ska någonstans eftersom vi bor just utanför stan, utan affär i närheten. Har några vänner att promenera med här i närheten och så sover de ute men annars så är det bilen som gäller för att ta oss dit där vi ska använda vagnen… En annan viktig faktor var priset. Något vi inte la så stor vikt vid (vilket säkerligen retar upp en del…) var om man kan ha sittdelarna mot sig. Forskning visar att barn inte mår bra av att sitta frånvända från föräldrar för tidigt och därför är sittdelar som man kan ha mot sig att föredra. Men vagnen köptes främst som sovvagn och då spelar det ju ingen roll hur sittdelarna fungerar. Och när kidsen väl vill börja sitta får vi se hur vi gör. Med våra äldre tjejer var vi sällan ute och gick med vagn över huvud taget så det var inga problem då. Och dessutom tror jag att det inte är lika ”farligt” att gå frånvänt om man mest går i skog eller genom ”byn” här och inte i stan och andra ställen där det är massor med intryck att ta in (men det kanske inte spelar så stor roll? har själv inte läst forskningsrapporterna). En annan aspekt som var viktig för oss var att vi ville ha ha stora svängbara lufthjul. Har testat punkteringsfria tidigare och då fick jag emellanåt ploga mig fram i snön (beroende på hur blöt och tjock snön var). Och att hålla på att lyfta framdelen av vagnen så fort man ska svänga, nä, det har vi gjort tillräckligt.

Med ovanstående kriterier så föll EasyWalker duo:n oss i smaken och vi lyckades dessutom hitta den billigt på blocket (i 2 olika omgångar eftersom vi behövde tvillingkomplettera).

Den är smidig att fälla ihop (man kan inte fälla ihop med liggkorgarna kvar, men den hade ändå inte rymts i bilen om det hade gått…), även liggkorgarna går att fälla ihop så de blir platta (bra om man som vi ibland ska åka till våra föräldrar och behöver övernattningspackning, eller när mannen ska spela och behöver ha instrument och stärkare också), lätt att lyfta i och ur bilen med ett bra grepp där den ryms stående på högkant bakom de bakersta sätena i vår 7-sitsiga Peugeot 807. Liggkorgarna är smidiga att bära i och med att det går att lyfta med ett stadigt grepp i sufletten. Det är extra bra när man ska bära två.

Bromsen är bättre än tidigare vagnar (går att låsa och låsa upp barfota utan att göra illa sig ;)) och så går handtaget att ha i ett bekvämt läge för oss som är 1,71 respektive 1,89 långa utan att hamna för nära vagnen – trots att det inte är teleskopstyre! Även tjejerna kan köra om man fäller ner styret i lägsta läget så den är inte bara för långa personer. 😉 Vi har struntat i att använda originalregnskyddet som är i genomskinlig plast (helt värdelöst om ni frågar mig!) eftersom det tar stor plats och är bängligt att joxa med. Tror det blir ganska stelt i kylan också, men jag har alltså inte ens testat det.  Använder istället ett Tullsa-skydd som ingick i vagnsköpet. Tycker det är bra att det är svart för twinsen kan inte sova om de ser ut – de vill ha mörkt.

Det sitter inte som det är tänkt eftersom EW:n har en stång mellan liggkorgarna, men det går alldeles utmärkt ändå. 🙂 Det finns öppningar (dels för liggkorgsöppning, men också för fötter om man använder det till sittdelar) som jag viker bort för att det inte ska snöa in samt för att behålla mörkret där inne.

Det enda negativa med vagnen (förutom frånvända sittdelar) är att vårt ex behöver lite hjälp när man ska fälla upp den (den klickar inte i rätt läge utan lite extra hjälp, men vi köpte ju begagnad…) samt att den är ca 2 cm för bred för att gå in i kyrkans smala hissdörr. Det senare är ganska störande eftersom vi är där ganska ofta – minst en gång per vecka. Själva gudstjänsten går bra, men när man ska en trappa upp för kyrkkaffet, eller om man skulle vilja ta sig ytterligare en våning upp där söndgasskolan ”Toppen” håller till så hade det ju varit smidigt att kunna ta hissen med hela vagnen. Och med en annan tvillingfamilj i församlingen kan vi konstatera att deras Mountain buggy (märket som också gör Urban Jungle) leder på den fronten. Men i nuläget tar vi istället in babyskydden som de oftast somnat i på vägen till kyrkan, och de kan man ju sedan använda som babysittrar när de vaknar vilket än så länge funkar minst lika bra. Hur vi löser det senare får vi se… Kanske får komplettera med en billig tvillingsulky…? EW:n är, för den som är nyfiken, 76 cm enligt min mätning på bredaste stället, 75 cm enligt EW. Som sagt, ingen vagn har allt och vi är nöjda med de kompromisser vi fått göra. 🙂

Undrar någon något så är det bara att fråga! Svarar så gott jag kan. 🙂

2 thoughts on “Utvärdering av tvillingvagnen EasyWalker duo

  1. Hej. Vill bara säga att jag uppskattar din erfarenhet av EW. Skulle vilja veta om du kan få fullt sittläge på sittdelen då jag är ute efter en duo men ska ha en liggdel och en sittdel tillsammans. Som jag förstår så har du småttingar och kanske inte har tänkt på detta ännu. Har nämligen läst att EW har tillgång till fullt sittläge, med några kardborrband som man ska kunna fästa på nått sätt för att få fullt sittläge medans UJ inte har det. Har en Uj single och minstingen sitter som en hösäck i den. Vill vara säker på nästa vagn då hans syskon kommer, att han sitter bra. Vet inte riktigt vart man kan åka och prova en EW Duo.

    Mvh Jessica

    1. Kul att du uppskattar inlägget om EW:n! 🙂 Jag kan dessvärre inte svara på din fråga eftersom jag inte använt sittdelen än… Har inte satt på sittdelstyget eftersom jag har två liggkorgar och vill ha chassit så smidigt som möjligt nu när jag bara använder den som liggvagn för mina tvillingar. Lite mkt nu, men om du vill så kan jag ta fram sittdelen på nån vecka och se om jag kan svara på din fråga…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s