familj · gott & blandat · jul

Julbak

Vad har vi bakat för smarrigt då? Jo, i helgen blev det saffranskladdkaka enligt detta recept, fast typ ggr 3 för att göra i långpanna (minskade dock på socker och florsocker). Skar den i ca 3×3 cm-bitar för att ha dem som godis eftersom kakan är väldigt mastig (och så man kan äta fler! ;)).

Sedan gjorde vi en ny favorit som jag hittade här, Chokladfudge med vit choklad och polkaströssel. Följde tipset att dubbla vit chokladsmeten och ångrar mig inte!

Syrran gjorde en kolakaksdeg i helgen som vi bakade ut och gräddade idag. Jag körde på den klassiska vägen.

Barnen nöjde sig dock inte med det utan ville med inspiration av schackrutor de sett på bild göra bruna kakor… Så det blev kolachokladkakor!

Knäcken kokade vi som vanligt i stekpanna för att det ska gå fortare. Och sedan häller vi knäcksmeten i formarna med tillbringare för att slippa kladdet med skedar. Se bara till att tillbringaren tål värmen!

Vi var inte så sugna på glöggmys som vi tänkt ha ikväll. Kolakaksgräddningen var ganska svår att få till och två av plåtarna blev lite väl gräddade. Nougatrutorna tog kanske en timme att få till inklusive avbrott. Svårt att hinna med allt när man samtidigt har 4 barn, varav två 3-månaderstvillingar… Tjejerna har inte varit på topp och pojkarna ville mest bli burna. Vi var snarare sugna på att stortöserna skulle lägga sig så det blev lite lugnare… Men vi tog oss i kragen och körde igång glöggmys ändå. Blev mysigt trots trötta föräldrar. 😉

Skönt också att vi faktiskt hade lite julgodis att duka fram! Rocky road (som jag skrev om tidigare), nougatkrisp, knäck och chokladfudge (med mintsmak) och vit chokladtopping. Mmmm… Nyttigt? Knappast! 😉

 

4 thoughts on “Julbak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s