familj · resor

Första trippen med twinsen

Då var det dags att testa att köra en bit med nya bilen (vår fiiina Peugeot 807 :D) och nya barnen. 😉 Med 6 i familjen får storskrutt sitta längst bak med packning bredvid sig. Framför henne sitter jag, en tvilling i mitten och lillskrutt på andra sidan. Mannen kommer nog köra mest och så en tvilling i framsätet.

Igår bar det iväg söderut för att åka på mannens brors bröllop och hela veckan har vi haft resan, på 60 mil enkel väg, i tankar och planering. Har självfallet skrivit en massa listor över det som ska inhandlas, förberedas, packas och kommas ihåg. Utan mina listor är jag totalt körd.

Tack och lov har vi haft syrran till hjälp. Inte så lätt att fixa allt med 4 barn som tidvis behöver en hel del uppmärksamhet varav två gärna blir burna en hel del… Men det gick bra och fredagkvällen kändes därför väldigt lugn eftersom det mesta var färdigt.

Resan gick ganska bra får vi väl säga. Ställde klockan på 5 för att hinna amma, duscha och platta håret, packa det sista (matsäck, mobiler och sånt störande som inte går att packa färdigt kvällen innan…), få upp hela familjen och äta frukost. Hade siktat på avfärd 6.30 och kom iväg 7. Helt ok. Hade räknat med att få stanna en del under resan men hoppats på att det skulle gå bra att köra med sovande barn en hel del. Lillskrutt somnade en stund på slutet och pojkarna gnydde lite nu och då. Tjejerna såg 2 filmer under resans gång. Sååå skönt det är att de kan se DVD i bilen!!

När vi kom fram till där vi skulle sova lät vi farmor och farfar hjälpa tjejerna med sina kläder medan mannen och jag bytte på oss själva och pojkarna, bytte blöjor samt ammade. Mer än så hann vi inte innan det var dags att åka till festen som började 18.00 (vigseln var för ovanlighetens skull först dagen efter). Det blev en hel del ”hållande” av grabbarna, men det fanns ju lite släkt där som hjälpte till emellanåt. Märktes dock på pojkarna att det var lite ståjigt så de var inte helt nöjda.

Ser att mannen här håller samma grabb som mig ovan… Det är nämligen den ljusblå dregglisen på båda bilderna…

Vi var ganska trötta efter att ha varit igång mååånga lååånga timmar. Såg mig av misstag i spegeln vid 20-tiden och såg hur röd jag var i ögonen…

Tjejerna skötte sig som vanligt exemplariskt. 😉 De hittade kompisar att leka med och det fanns gott om utrymme för lek både i ett speciellt lekrum samt i hela huset som stod till festligheternas förfogande. Maten (italiensk buffé) gick inte av för hackor heller och favoriten var den ganska starka tomat- och chilisoppan.

Lampan släcktes efter sista amningen klockan 01.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s