prylar

Budgetrenoveringstips

Att renovera behöver verkligen inte kosta skjortan! Det finns mkt som man kan göra för att få ner priset. Senaste projektet hos mamma och pappa t.ex. Vi hade inte med oss sån där skyddspapp utan använde de stora tapetbitarna som vi rev ner som skydd i stället. Det går även att riva upp gamla kartonger om man har såna hemma (och om tapetresterna inte blir så stora…).

Ett lod är super att ha när man tapetserar så man kan kolla om väggen är rak och sedan även tapetkanten (annars blir det bara värre och värre för varje tapetvåd!). Den här gången tog vi ett av mammas garner och band fast en nyckel längst ner som tyngd.

Och ska man inte limma tapeterna utan limma direkt på väggen så behöver man inte heller ett tapetseringsbord. Golvet funkar fint. 🙂 Som skärunderlägg brukar vi använda en gammal bräda eller i det här fallet ett gammalt hyllplan och som skärlinjal hittade maken en upphängningsanordning för typ kvastar eller nåt i garaget. Rak och i aluminium – perfekt!

Vi köpte ny roller för tapetklistret och då hade Rusta ett set som även innehöll tapetknivar, sandpapper och lite av varje för ynka 49:-. Helt klart värt! Där köpte vi även den urfina fondtapeten för 149:-/rullen (behövde bara 2 rullar). Totalt kostade härligheten (som jag ska skriva om och visa snart…) typ 700:-. Vi är supernöjda – vänta bara ska ni få se! 😉

One thought on “Budgetrenoveringstips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s