familj · nättips

Nättips för tvillinggravida och tvillingföräldrar

Nåt man inser när man väntar tvillingar är hur lite info det finns specifikt för tvillinggraviditet och tvillingföräldraskap. Både när det gäller nätsajter och böcker. Dessutom är den info som finns motsägelsefull med olika uppgifter på t.ex. ärftlighetsfaktorn på olika ställen. Så jag tänkte tipsa om de sidor där jag ”hänger” en del. 😀

* Vi som har/väntar tvillingar på facebook.

* Second hand för tvillingar på fb, allt i dubbel uppsättning, matchat eller på annat sätt lämpligt för just tvillingar, både kläder och barntillbehör så som barnvagnar, bröstpump och annat.

* Vill man följas åt med fler tvillinggravida så finns det grupper på familjeliv. Finns det ingen lämplig så kan man starta ny så är det säkert fler som hakar.

* Det finns också en avdelning för tvillingföräldrar där man kan utbyta erfarenheter eller få tips.

* Sedan har vi tvillingklubben. Vill man komma åt hela deras sajt och få extra info i brevlådan så får man bli medlem (vilket kostar). Men det går också att surfa runt på hemsidan och vissa böcker går att låna på bibliotek. Det funkar för oss i.a.f. 🙂

Kom gärna med fler tips om nån har! Har också länsat biblan på de få böcker de hade inne för både föräldrar och att läsa för barn, men det kommer i ett senare inlägg.

One thought on “Nättips för tvillinggravida och tvillingföräldrar

  1. Min barndomsvän och granne har just blivit tvillingmamma 🙂 Jag vet att hon sa samma sak, att info om tvillinggraviditeter verkligen inte var lätt att hitta. Hennes största informationskälla blev tjejen från blocket som hon köpte begagnade tvilling-grejer av! Ni känner kanske redan andra tvillingföräldrar? Annars är ni säkert välkomna att hälsa på dom och småpojkarna. Nu väger dom ca 2 kg, men de har varit nere på under 1,5! De har fått komma hem och alla mår finfint. Sköt om er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s