familj

En tvillingförälders 10 budord

En tvillingmamma på familjeliv skrev ner en tvillingförälders 10 budord i samband med en lång nattning…

1. Du skall icke köpa olika sorters bebisstrumpor. EN färg, EN modell – annars får du jobba ihjäl dig.
2. Du skall inhandla kjol eller byxor med VÄRLDENS STÖRSTA fickor till dig själv. Ty du kommer alltid ha famnen full (en nappflaska, 8 nappar, en matningssked och en mobil MÅSTE få plats. Minst.)
3. Du skall icke räkna med att ha fina kläder. Om ni är på fest, ha på en kofta till barnen är i säng – sedan kan du ta av spyor och barnmat och visa en tjusig top under (visserligen med en V-formad spyfläck där koftan delade sig, men lite får man leva med!).
4. Du skall äta ditt dagliga bröd när du KAN – inte när du VILL. (För annars får du inget.)
5. Du skall sminka dig i en optimal ordning så att du inte ser koko ut om du blir avbruten och sedan glömmer eller inte får tillfälle att göra klart. (Börja förslagsvis med concealer på påsarna under ögonen.)
6. Du skall icke vara lyhörd för dina barns behov. Du skall istället göra ett schema för när det är OK att ha olika behov och följa det. Annars kommer du aldrig att räcka till. Äta och sova gör de på bestämda tider, inte när de verkar hungriga eller trötta. (Och du kommer att märka att de blir synkroniserade och urnöjda med detta! Det tar bara olika lång tid att komma dit.)
7. Du skall aldrig tänka i rättvisetermer när det gäller tvillingbebisar. Får du tillfälle att gosa och pussa på en av dem – GÖR DET! Ha inte dåligt samvete för att din andre guldklimp under tiden får ligga själv på filten. Nästa gång är det han som behöver dig 100%.
8. Du skall icke lära dina barn att vagnen rullar när de sover i den. Jätteskönt att gå ut att gå ibland men den tiden de sover kan vara värdefull att ha till annat också. Typ sova själv.
9. Du skall icke köpa ETT paket blöjor, NÅGRA burkar barnmat eller ETT paket välling. Du ska köpa så MYCKET du någonsin kan bära och lägga upp lager som är enorma. Ty annars får du tillbringa lika mycket tid i affären som hemma.
10. Tänk gärna på vilodagen, du kommer definitivt att helga den. Men den kommer inte.

Hon skrev också: Håll till godo! Det är fantastiskt att vara tvillingmamma – man utvecklar på köpet ett oslagbart sinne för effektivitet, kreativa lösningar och situationskomik!! OCH alla ni mammor och pappor därute med flera små – ni är fantastiska.

Fantastiskt bra råd måste jag säga – hoppas fler än jag får nytta och glädje av dem! 😀

2 thoughts on “En tvillingförälders 10 budord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s