tankar

Boktips – Flodhästen i vardagsrummet

Har läst en grymt bra bok under semestern (så ljuvligt det är att känna att man ids läsa en bok man väljer helt själv, helt för sin egen skull, utan att sedan förhöras på innehållet!!). Flodhästen i vardagsrummet av Tommy Hellsten.

Hellsten skriver dels utifrån sina egna erfarenheter av att ha växt upp med en alkoholmissbrukande förälder, men också i egenskap av terapeut som mött många utsatta personer samt som teolog då han också drar en del paralleller till bibeln och vad den kristna tron står för.

Det som gör boken så bra är att även andra utsatta personer (som upplevt arbetsnarkomani, trångsynt religiositet, våld och incest bl.a.) kan känna igen sig och ta till sig tips om hur man upptäcker vilka spår händelserna satt i ens liv samt hur man blir fri från dem. Men man kan också dra nytta av bokens innehåll i mötet med människor, som lärare, terapeut, pastor och till om med som förälder. Jag har fått en större förståelse för vissa företeelser hos vissa personer och kan verkligen rekommendera boken!

One thought on “Boktips – Flodhästen i vardagsrummet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s