familj · resor

Semestern har börjat!

Onsdag morgon sa vi hej då till tjejerna. Det kändes oerhört skönt att det var just syrran (barnens moster alltså) som vi lämnade dem med. Hon som känner barnen bäst. Skönt också att de är hemma så det inte blir någon stor omställning.

Längre fram ska mina föräldrar och makens föräldrar också ta hand om tjejerna och vi är helt övertygade att det kommer att gå hur bra som helst och att barnen kommer att ha väldigt roligt med sina mor- och farföräldrar. 😀

Vi flög 9.50 till Stockholm där vi käkade lunch och inväntade flyget till Thailand med avfärd 14.30 (fast vi for faktiskt strax före…). Flyget var knappt halvfullt så vi kunde bre ut oss lite grann.

Flyget skulle ta 10 timmar, men vi var framme efter drygt 9. Då var klockan 5 thaitid. Eftersom vi inte skulle checka in före 14.00 på hotellet i Cha Am så hade vi ingen brådska utan passade på att resa billigt och upplevelserikt… 😉 Började med att ta expresståget 6.00 (vi hann precis!) till en t-banestation för vi hade läst oss till att det är hopplöst att sig fram på vägarna vilket vi också såg när vi swishade förbi den täta och stillastående trafiken. Det var lite klurigt att hitta till t-banan för det var inte skyltat hela vägen. Men alla här är vänliga och hjälpsamma så vi kom rätt.

Från t-banan åkte vi sedan mot tågstationen. Där hade vi dock den värsta väntan från 7 till 9.20. Vi var trötta och varma och inte det minsta hungriga. Eftersom vi hade all packning att släpa på satte vi oss och väntade ut tiden. Men till slut bar det iväg.

Vi åkte 3:dje klass och betalade för de 4 restimmarna 9 kronor/person. Ganska lagom, eller hur!? 😉 Att åka tåg är fascinerande – man får verkligen se landskapet och städerna! Allt från slumkvarter med stora stinkande sophögar, till vidder av papayapalmer och bananträdsodlingar.

Och vem hajar inte till av denna byggarbetsplats i färgerna lila och guld!?

Men efter att ha sovit någon enstaka timme under den drygt dygnslånga resan så var vi ganska trötta och min gravida kropp var inte superförtjust över att sitta still så mkt. Det gick dock bra och väl i Cha Am tog vi första bästa taxi (även om vi tyckte det lät dyrt med ca 30 kronor för de två sista kilometrarna till hotellet).

Och oj så skönt det var att komma till det superfina hotellet med den otroligt trevliga personalen som serverade iskallt iste medan vi checkade in… Om man tittar riktigt noga så kan man se brickan med den vackra blomman, till höger om maken, som dryckerna serverades på. 😀

Och i dessa sköna soffor satt jag och njöt medan maken fixade med incheckningen…

Och tittade ut mot havet…

Fortsättning följer… Och tycker ni bilderna är små så går det att klicka på dem så blir de större. 🙂

2 thoughts on “Semestern har börjat!

  1. Hejsan. Vad roligt att få se de fina bilderna. 🙂 Stortösen tycker att det vore en bra idé om hon och lilltösen skulle kunna få följa med på nästa resa, kanske rent av till Thailand. 😉 Här har det regnat av och till hela dagen, vilket gör mig glad, jag gillar ju regn. Igår tog vi oss ut i regnet, men idag har vi tagit det lugnt inne. Ha det så skönt nu så hörs vi vidare. /Syrran och barnen

  2. Åh, vad underbart det låter!! Härligt att flygresan gick snabbare än förväntat!! =) Fattar bara inte hur du orkar blogga redan, är ni inte helt förstörda av resan och tidsskillnaden?!! Men glad är jag förstås, kul att hänga med på ett hörn. 😉 Ta hand om er och blessings. Stor kram! /L

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s