hos oss förr - vind

Vindsdrömmar

Har en hel del drömmar om vad jag vill med olika delar av vårt hus. Ett projekt som länge känts långt bort i tiden har varit vår vind. Syrran bodde där ett tag och då fick hon ha det precis som hon ville (med undantag från några möbler vi inte hade plats för någon annanstans…). Men när hon flyttade började vi drömma vidare om vad vi skulle kunna göra där. Det är ett stort öppet rum med 80-talsttapeter fulla med hål. Dessutom gulnat furutak och fönsterlister. Som ett första steg ska vi riva tapeter, spackla och måla vitt på väggar och tak. Även fönsterlisterna ska få sig en omgång vitfärg. Jag har funderat över hur man gör med gardiner i ett sådant fönster?? Det lutar åt att bara bli vitmålat -utan gardiner…
vinden fönster

Som ni ser är det en hel del skräp… Faktum är att vinden kom väl till pass när vi renoverade köket. Maken monterade alla stommar där innan vi ens behövde röra det gamla köket. Jätteskönt att kunna stänga till oredan och fortsätta när han fick tid!
vinden skräp
Tanken än så länge är att ha en förvaringslänga med ANTONIUS-hyllor till höger om fönstret och täcka för härligheten med paneler på gardinskenor i taket längs hela väggen. Till vänster om fönstret skulle vi kunna ha arbets/pyssel-bord för hela familjen… Jag har också funderat på att göra någon slags dagbädd av makens gamla resårmadrass (han behöver verkligen en ny stackarn!) så att man kan ha det mysigt däruppe också… Vi hade haft det som master bedroom om det inte vore för att vi har småbarnen i källaren + att det blir så varmt där på sommaren.

Mitt emot fönstret (alltså där man kommer in i rummet) finns det en del gulnade furudörrar som ska få sig en omgång… Mittendörren är den som går till trappan. Och på vardera sida finns små förråd. Det här är den enda väggen jag hunnit riva tapeter på -usch vad de är hemska!! Supersvårt att få med sig större bitar! 😦
vinden dörrar
Det sköna med ett sånt här rum är att man kan glömma hur långt det är kvar, i och med att man aldrig går förbi och ser rummet. 🙂 Så det får ta sin lilla tid.

2 reaktioner till “Vindsdrömmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s